• Erny Green

  • Erny Green is een podiumdier pur sang. Hij trok de jaren ‘90 als straatmuzikant door Europa, Midden Amerika en de VS, was vervolgens zanger/schrijver in verschillende bands (Polgate, Belly Says) en tourt al weer jaren door Nederland en Europa met zijn Joy Division Undercover waarin hij akelig diep in de huid van Ian Curtis kruipt.


    Als straatmuzikant schreef hij ooit in het Nederlands een aubade aan de zelfkant waarmee hij voor vele kenners maar meteen het allerbeste lied over Utrecht aller tijden schreef (De Nacht).

    Na zijn laatste band uit 2010, Belly Says, kwam de focus weer meer op het solowerk en schrijft hij repertoire dat wel omschreven wordt als Americana Noir. De periode is vastgelegd op het bejubelde album Sound Of Neonlight (2013). Zichzelf begeleidend op gitaar én met jong onstuimig talent Thijs Heij op toetsen vormde Erny Green de afgelopen jaren een gedreven live duo dat bij tijd en wijle melancholisch ontroert maar tevens schuurt en rockt.

    Als duo zagen zij alle uithoeken van het land en deden zij in 2014 een aantal succesvolle optredens in Berlijn. Behalve om zijn podium présence staat Erny Green ook meer en meer bekend als begenadigd verhalenverteller en vrijdenker. Mooie verhalen ontbreken dan ook nooit bij een concert. Een van Nederlands fijnste liedjesschrijvers!