• The Folk Road Show

 • Folk Road Show put on one hell of a performance. … There is something so damn feel-good about this band that it’s almost hard to describe in words.


  The Folk Road Show is een internationaal collectief, bestaande uit 5 songwriters uit Nieuw-Zeeland, Canada en Nederland, die elkaar afwisselen op gitaar, banjo, mandoline, trombone en drums. Elk van de leden draagt bij aan de songwriting en neemt leadzang voor zijn rekening.

  Met z’n vijven zorgen ze voor een eclectische, gevarieerde live show, intiem en uitbundig, van fluister-harmonieën tot indie-rock compleet met epische trombone-solo’s. Dit alles resulteert in een betoverende sound en een aanstekelijke show, waar het plezier van afspat. Mocht u ze langs de popgeschiedenisladder willen leggen, positioneer ze dan ergens tussen CSNY, the Band en Fleet Foxes.


  Gestoeld op het concept van de Amerikaanse “road shows”, en groepen als The Highwaymen en The Traveling Wilburys, begon de band als droom van vrienden Benjamin James Caldwell (NZ) en Olaf Caarls (NL) maar kreeg pas vaste vorm toen de Canadese folk/popzanger Dominique Fricot en de Nederlandse songwriter Pieter van Vliet zich bij het tweetal aansloten, en het viertal het concept beproefde tijdens een Europese tour in 2014. Het steeds hechtere collectief knoopte hier een Canadese en opnieuw een Europese tour aan vast in 2015, en vonden ook nog tijd voor de opnames van hun debuut-album in Lethbridge, Alberta. In augustus van 2016 werd
  dit album uitgebracht door het Amerikaanse label Classic Waxxx. Voor de tour ter presentatie van dit album werd Canadese drummer Nick Petrowich toegevoegd.

  Quotes:
  “One of the most impressive aspects of the band’s work is their masterful harmonies. Songs like “Sweet Redemption” flawlessly execute a Fleet Foxes-esque harmonic exploration with unique instrumentation alongside gorgeous and raw lyrics describing intimate emotions.” (The Gauntlet)


  "This is the sound of four songwriters who understand that there’s strength in numbers.” (The Georgia Straight)


  “The closest you’ll get to seeing Crosby, Stills, Nash and Young in the comfort of your living room” (Ben Wysocki, The Fray)


  “The prettiest sound four men have ever made.” (Scott Cook)