• Swingdance workshops

 • Losgaan op Klein New Orleans in echte swing style? Swing in Utrecht komt gratis workshops geven om je basis skills te geven waarmee je meteen los kan gaan!

  Wat is Swingdance?

  Swingdance is een vrolijke partnerdans uit de jaren ’20 en ’30. Het is een dans op jazzmuziek – de swing – met veel ruimte voor improvisatie. Het bestaat uit meerdere dansstijlen uit vervlogen tijden, o.a. charleston, balboa, blues, jazz en tap. Bij Swing in Utrecht biedt een variatie van deze stijlen aan onder de noemer swingdance.

  Swing in Utrecht
  De swingdansvereniging Swing in Utrecht geeft lessen in lindyhop, charleston en solojazz. Naast de reguliere lessen organiseert de vereniging regelmatig dansevenementen. Elke woensdag om 19:30 uur is er ‘Hopspot’ bij de Winkel van Sinkel. De docenten geven een proefles lindyhop en daarna kan iedereen vrij dansen. 

  Tijdens Klein New Orleans is er een gratis workshop om 15:15 uur op Jackson Square. De proefles is geschikt voor iedereen, nul ervaring nodig. Aansluitend speelt gypsy jazz legende-in-de-dop Russell Welch in Royal Street, waarop verder gedanst kan worden.