• The Old Ditch Riverhoppers

  • The Old Ditch Riverhoppers  is  een  old  time  bluegrass  band  uit  Utrecht.  Sinds  2014   speelt  het  viertal  op  podia  door  heel  Nederland  en  België,  ook  was  de  band  te  zien  op   festivals  als  Muddy  Roots  Europe  en  Mañana  Mañana.  In  het  voorjaar  van  2016  brachten   de  Riverhoppers  een  7”  met  eigen  materiaal  uit  en  ondertussen  wordt  er  gewerkt  aan   een  nieuwe  release.     De  7”  ‘Kentucky  Trainwreck’  werd  opgenomen  met  Bart  van  Strien,  die  als  banjospeler   bij  de  Blue  Grass  Boogiemen  ruim  25  jaar  bluegrass-­‐ervaring  meebracht  naar  de  studio.

    Naast  de  instrumentale  titeltrack  is  er  op  de  A-­‐kant  nog  een  eigen  nummer  te  vinden:   John  The  Man  Of  Glass,  waarvoor  ook  een  clip  werd  opgenomen.  Op de B-‐kant zijn covers  te  horen  van  Jimmy  Martin  (Hitparade  Of  Love)  en  The  Stanley  Brothers   (Daybreak  In  Dixie).

    De  tracklist  van  deze  7”  laat  precies  zien  wat  The  Old  Ditch  Riverhoppers  live  ook   brengt:  een  energieke  afwisseling  van  onverwoestbare  klassiekers  uit  de  bluegrass-­‐ geschiedenis  en  eigen  werk  dat  naast  een  authentiek  geluid  ook  een  frisse  eigen  visie   laat  horen.  Van  up-­‐tempo  tracks  vol  vlijmscherpe  banjo-­‐rolls  en  virtuoos  mandoline-­‐spel   tot  meeslepende  murder  ballads  en  traditionele  gospels.     The  Old  Ditch  Riverhoppers:   Jabe  Faber:  zang,  banjo,  gitaar     Maurits  Mekenkamp:  mandolin