• Richard Kofi

  • Artiest Richard Kofi gaat iets bijzonders doen... We verklappen nog even niet wat, maar het gaat sowieso tof zijn!
    Meer over het werk van Richard:

    "The Spirit of Collection
    Mijn vader leerde mij dat ik er altijd verzorgd uit moet zien. Ik moet me goed kleden en schoon zijn. Hij vertelde me dat als mensen je uitschelden voor vieze neger en jij niet vies bent, je zeker weet dat het racisten zijn. Zij zijn de vijand. In mijn serie The Spirit of Collection zijn vergeten verhalen, objecten en personen de hoofdpersonages. De meeste van hen zijn in hun originele materiële vorm al verdwenen, vergaan of vernietigd, maar hun spirit leeft voort in folklore en volksverhalen. Mijn kunstwerken geven hen weer een eigentijdse, materiële vorm die de agency, verbeeldingskracht en het zelfvertrouwen van hun oorspronkelijke karakter laat zien. De hoofdpersonen stammen uit een tijd dat ongelijkheid en vrijheid nog bevochten konden worden." ‚Äč