Klein New Orleans is hét straatmuziekfestival in hartje Utrecht
Klein New Orleans vindt in 2019 voor de vijfde keer plaats: in 2015, 2016 en 2017 met een buiteneditie op ons vertrouwde festivalterrein in de Breedstraatbuurt en in 2018 een ‘le petit’ binneneditie in dB’s. In deze jaren is het festival uitgegroeid tot een laagdrempelig festival waar duizenden mensen op af komen. Met Klein New Orleans willen festivalbezoekers  kennis laten maken met deze intrigerende stad, vol joie de vivre, muziek, culturen en geschiedenis.

Geïnspireerd op de stad New Orleans kan jazz, blues en brass natuurlijk niet ontbreken, maar ook is er plek voor voodoo, americana, creoolse muziek en andere aangrenzende genres. Daarnaast zal er dit jaar ook voor het eerst kunst te zien zijn op Klein New Orleans. De Spirits of Collection nemen onder leiding van Richard Kofi en Fana Richters het terrein over en brengt het publiek in een Afrofuturistische droomwereld waarin de spirits van gestolen Afrikaanse objecten tot leven komen. Verwacht beeldende kunst, kleurrijke performances, indringende poëzie, futuristische modellen en dans, waarin deze ‘spirits’ hun persoonlijke verhaal vertellen.

Naast deze muziek- en kunstprogrammering zijn er verschillende foodtrucks, DJ’s en verschillende andere randprogramma onderdelen. Dit alles maakt Klein New Orleans tot een uitbundig feest vol joie de vivre, en bovendien als straatfestival ook nog eens gratis toegankelijk. Laissez les bon temps rouler!

Partners en sponsors

Gemeente Utrecht
Stichting Utrecht Wereldmuziek
VSBfonds
Elise Mathilde Fonds
Prins Bernhard Cultuurfonds

Voodoo To Go festival
EKKO
Music Meeting Nijmegen
Kapitaal
Café De Stadsgenoot, Café Marktzicht, Wijnbar VinVin en Café Domkop
Detour