music | line-up | art | timetable

MUSIC

Jazz
In de intieme Preservation Hall in New Orleans speelt de Preservation Hall Jazz Band verschillende sets op een avond. Dit is een unieke locatie in New Orleans waar de beste jazz te horen is. Bij de deur staan dan ook rijen mensen die willen genieten van de entourage en de muziek. Geheel in stijl hebben we tijdens Klein New Orleans onze eigen plek geïnspireerd op de Preservation Hall – zoals voor het eerst tijdens ‘Le Petit Klein New Orleans’ in 2018 onderdeel was van ons festival. Ook nu zal onder leiding van Tim Kerssies een groep jazzmuzikanten, met onder andere Benjamin Herman, op een intieme plek op het festivalterrein verschillende jazz-standards vol improvisaties ten gehore brengen.

Voodoo
In samenwerking met het Voodoo To Go festival programmeren we dit jaar een voodoo-podium. Met een tropische sound brengen we je met dansbare muziek langs het Afrikaanse continent, de Cariben en uiteindelijk natuurlijk New Orleans.

Brass
Brass mag uiteraard niet ontbreken: gedurende het festival zullen brassbands op verschillende momenten in een second lijn over het terrein lopen. Zo zal de Hillsback Brass band wederom het festival openen met een second line en zal de Valvetronic Brassband de tent afbreken tijdens de afterparty in EKKO! Verder kunnen er gedurende de dag verschillende brass optredens en jams te vinden zijn op het terrein. Laissez les bon temps rouler!

LINE-UP

ART

Richard Kofi

In samenwerking met Richard Kofi zal er deze editie voor het eerst een kunst programmering opgezet worden met beeldende kunst en performance. Met deze programmalijn laten we ook de andere kant van het verhaal zien; het koloniale verleden. Deze pijnlijke plek in de geschiedenis hoort ook thuis op Klein New Orleans. Via de kunst programmering geven we dit aandacht door afro-futurisme in te zetten: een kunststroming die vanuit een zwart perspectief het verleden onderzoekt en een nieuwe toekomst schetst om daarmee het heden te becommentariëren. Juist op een festival geïnspireerd op een stad als New Orleans past deze stroming als geen ander. Lees ook het interview over Afrofuturisme dat Richard onlangs gaf.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top